Voor veel mensen is een drempel om een GPS tracker aan te schaffen een data abonnement. Angst voor hoge data kosten en een hoop beheer liggen hieraan ten grondslag.  Gelukkig is niets minder waar. Lees in deze blog hoeveel data een GPS tracker verbruikt en wat dit ongeveer kost.

Soort GPS tracker

Hoeveel data een GPS tracker verbruikt is afhankelijk van welke tracker u heeft en op welke wijze de tracker communiceert. Er zijn trackers die real-time lokaliseren en trackers die een losse enkele positie geven wanneer deze wordt opgevraagd. Indien u gebruik maakt van realtime tracking wordt de locatie automatisch verstuurd. Dit is meestal om de 60 seconden, maar dit kan per tracker verschillen. De kosten zullen hoger zijn dan wanneer u gebruikt maakt van een enkele locatiebepaling, bijvoorbeeld bij een verzoek tot locatiebepaling (vaak per sms) of vanuit een handmatige locatieverzending. Een handmatige locatieverzending wordt bijvoorbeeld gebruikt bij een handmatige noodoproep.

Lees ook: Blog ‘Soorten GPS trackers’

Dataverbruik

Om een globaal beeld te geven wat de kosten zijn voor een GPS tracker volgsysteem hebben we het verbruik voor je uiteengezet. Let op, dit zijn indicaties en kunnen fluctueren. Hierbij gaat het om realtime GPS trackers, waarbij de locatie wordt doorgegeven via internet. De tracker is hierbij voorzien van een simkaart.

Het eenmalig doorgeven van een positie is nog geen 1 kB. Er gaan 1.000 kB in een MB, dus voor de kosten van 1 MB kan er 1.000 keer een positie worden doorgegeven. Bij een verzendinterval van 60 seconden is er dus ongeveer 1,5 MB dataverbruik per 24 uur. 1 MB kost prepaid tussen de 10 cent en de 90 cent, afhankelijk van je provider.

Vergelijk hier alle realtime GPS trackers met een simkaart

Abonnement

Er zijn ook GPS trackers waarbij een abonnement kan worden afgesloten. De prijzen voor een abonnement variëren ongeveer tussen de € 3,- en €15,- per maand. Bij veelvuldig gebruik van een GPS tracker kun je met een abonnement goedkoper uit zijn. Wij hebben de kosten van de abonnementen voor je inzichtelijk gemaakt. Deze vind je onder de specificaties bij de GPS trackers.

Vergelijk hier alle realtime GPS trackers met een abonnement

Hoeveel data verbruikt een GPS tracker?
4 uit 9 stemmen