Jaarlijks worden er in Nederland ca. een half miljoen fietsen gestolen. Wil jij je fiets goed beveiligen tegen diefstal? Dat kan! Lees dit artikel dan eens.

Criminele bendes

Het stelen van fietsen vindt op grote schaal plaats. En dan is het niet alleen maar de stationsfiets die niet op slot staat of de individu die een fiets nodig heeft. De gemiddelde waarde van fietsen is door de toename van elektrische fietsen toegenomen. Een elektrische fiets heeft toch al gauw een waarde van rond de €1.000,-. Mede daarom zijn fietsen al jaren in trek bij grote criminele bendes. Zij stelen vaak meerdere fietsen tegelijk en slechts een klein deel wordt nog teruggevonden.

Lokfiets

De afgelopen jaren heeft de politie in verschillende steden gebruik gemaakt van een lokfiets. Dat is een fiets die is voorzien van een track-and-tracesysteem, zodat de politie ze kan volgen. Uit onderzoek van de Tilburg University blijkt dat het aantal aangiftes in gemeenten die lokfietsen gebruiken in een jaar tijd is gedaald met 40 procent, zo stond vandaag op NOS.nl. De aanwezigheid van het track-and-tracesysteem (GPS tracker) blijkt een afschrikkend effect te hebben op fietsendieven.

GPS tracker fiets

Tegenwoordig is het mogelijk om zelf ook eenvoudig een track-and-tracesysteem op je fiets te installeren. De GPS tracker voor fietsen. Met de GPS tracker kun je gemakkelijk op afstand de fiets volgen als deze is gestolen. Met deze informatie kunt u naar de politie. Het mooie aan de trackers voor fietsen is dat deze steeds beter verborgen zijn in uw fiets. Zo lanceerde Spybike een tracker in de vorm van een fietslamp, zadelpen en stuurpen. Via een sms kan de locatie worden opgevraagd. De kosten bedragen €90,- tot €140,- en de kosten van het SIM-kaartje. Ook is het sinds kort mogelijk om de GPS tracker van Sherlock te bestellen, die verborgen kan worden in het stuur. Kosten van het Sherlock systeem: €149,- met twee jaar gratis abonnement en daarna €3,- per maand.

Diefstal terugdringen?

De leveranciers van de GPS trackers voor fietsen geloven dat zij diefstal van fietsen kunnen terugdringen. Wij geloven hetzelfde. De cijfers van de lokfietsen tonen dit ook aan. Hoewel we niet helemaal zeker weten of de politie een melding van een gestolen fiets waarvan de locatie bekend is snel in behandeling neemt.

Fiets beveiligen tegen diefstal
4 uit 1 stemmen