Autodiefstal, een grote angst die ondanks de afnemende diefstalcijfers nog steeds reëel te nomen is. De financiële gevolgen van het stelen van je auto zijn groot. In 2016 zijn ruim 10.000 personenauto’s buitgemaakt, waarbij slechts een derde wordt teruggevonden.

Vaak worden de gestolen auto’s direct op transport gezet richting de grens of gedemonteerd en als losse onderdelen verkocht. Het snel onderscheppen is dus van belang. Het politieapparaat is helaas slechts in een enkel geval bij macht gebleken om binnen de zo belangrijke 24 uur het gestolen voertuigen te traceren. Lees in deze blog meer over een GPS trackers in auto’s.

€89.95
in stock
Bol.com

Heft in eigen hand

Als consument is het dus verstandig om het heft in eigen hand te nemen, en voldoende voorzorg maatregelen te nemen. Met behulp van een GPS tracker in uw voertuig blijft u in control als het gaat om de locatie van uw voertuig. Een GPS tracker maakt slechts zeer beperkt gebruik van uw accuspanning en kan daarom zonder problemen worden ingebouwd. Dit kunt u zelf, maar kan ook door de meeste dealers voor u worden gedaan. Ook zijn er veelal gespecialiseerde inbouwbedrijven.

Lees ook: Blog ‘Soorten GPS Trackers’

Gebruiksgemak en kosten

De GPS tracker wordt vrijwel altijd met een online platform aangeleverd. Hierbij kunt u real time tracking op de pc of telefoon activeren doormiddel van een website of app. U hoeft alleen een simkaartje met beltegoed of een internetbundel in te voegen en u kunt onbeperkt traceren zonder abonnement. Omdat het dataverbruik erg laag is, liggen de kosten voor de GPS tracker gemiddeld op 20 euro per jaar. Als u een tracker met sms tracking heeft, dan kunnen de kosten nog lager liggen. In combinatie met een prepaid telefoonkaart betaalt u enkel een sms als u de locatie opvraagt.

Check: Blog ‘GPS Tracker zonder abonnement’

Functies GPS Tracker

De functionaliteiten van de voertuig trackers die nu op de markt zijn worden steeds uitgebreider, en dat de keuze minder makkelijk. Afhankelijk van wat u wil uitgeven zijn de opties vrijwel oneindig. Populair zijn momenteel GPS trackers met Geofence. Hierbij stelt u een vooraf ingestelde zone in via het platform. Wanneer deze zone wordt verlaten ontvangt u direct een melding.

Ook kunt u meldingen ontvangen als beweging wordt gedetecteerd terwijl het voertuig uit staat, de spanningsbron wordt onderbroken of als een vooraf ingestelde maximum snelheid wordt overschreden. De meeste geavanceerde modellen zijn zelfs in het bezit van een meeluisterfunctie die het mogelijk maakt om mee te luisteren met de omgevingsgeluiden.

Uitgelicht: Vergelijk hier alle GPS Trackers voor auto’s

Korting op je autoverzekering

Kortom mogelijkheden genoeg, die door de sterk afgenomen prijzen, voor de consument steeds laagdrempeliger wordt om af te nemen. De verwachting is dat ook verzekeringspartijen de GPS Tracker in de toekomst zullen opnemen in de verzekeringspolis, net zoals in 1994 men dit deed met het autoalarm klasse A. Met de GPS tracker koopt u namelijk deels de kans op autodiefstal, waarbij de auto nooit meer wordt aangetroffen, af.

Best verkochte GPS trackers voor auto’s

Bekijk hieronder de 3 best verkochte GPS trackers voor auto’s:

GPS tracker tegen autodiefstal
4.1 uit 9 stemmen