De GPS tracker blijkt een succesvol middel in strijd tegen fietsendieven. Van de 6.000 Sparta e-bikes met een GPS tracker is er dit jaar nog geen enkele gestolen. Fabrikanten van fietsen denken daarom dat de GPS tracker een goede oplossing is tegen fietsendiefstal. Dit meldde het RTL Nieuws vandaag op haar website (lees het volledige artikel hier). Wij zien ook een forse toename in de verkoop van GPS trackers voor fietsen. Lees hierover meer in deze blog.

Aantal diefstallen

Volgens het CBS werden in 2016 meer dan een honderdduizend fietsen gestolen. Justitie denkt dat dit het topje van de ijsberg is. De meeste mensen doen namelijk geen aangifte, omdat de kans dat de fiets wordt terug gevonden vrijwel nihil is. Fietsen worden door de vele innovaties steeds duurder. Denk bijvoorbeeld aan elektrische fietsen of fietsen van carbon. Het aantal diefstallen van fietsen neemt daardoor ook toe. Daarom is het van belang ze goed te beveiligen tegen diefstal. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om uw fiets te beschermen.

Lees ook: Blog ‘Soorten GPS Trackers’

Sparta fietsen

Vanaf dit jaar is de fietsenfabrikant Sparta begonnen met het uitrollen van e-bikes met een GPS tracker. Via een speciale ingebouwde chip word je via een app op je telefoon gewaarschuwd van een mogelijke diefstal op je fiets. Sparta vraagt hiervoor een bedrag van €100,- per tracker en €2,95 per maand aan gebruikskosten.

Uniek aan het systeem is dat je het via de app kunt melden als je fiets toch gestolen is. Een speciaal team gaat dan op zoek naar jouw fiets en probeert deze terug te brengen. Het team heeft tot nu toe in ruim 60% van de gevallen de fiets naar de rechtmatige eigenaar terug kunnen brengen! Er zijn inmiddels verzekeraars die voor deze unieke service een reductie op de verzekeringspremie garanderen.

Check: Blog ‘GPS Tracker zonder abonnement’

Beste GPS tracker voor uw fiets

Waar vroeger de kosten van een GPS trackers nog behoorlijk hoog waren, en daardoor voor een fiets wellicht minder kostenefficiënt, zijn deze nu een stuk goedkoper en laagdrempelig verkrijgbaar. GPS trackers zijn er in alle soorten en maten. Daarnaast zijn ze steeds compacter en daardoor steeds beter te verbergen. Wij hebben de meest verkochte GPS trackers voor fietsen op een rijtje gezet. Bekijk hier het overzicht van GPS trackers voor fietsen.

De best verkochte GPS tracker voor fietsen op dit moment is de:

€79.95
in stock
Bol.com
GPS tracker succesvol in strijd tegen fietsendieven
4 uit 10 stemmen