De zomervakantie is voorbij en de scholen gaan weer beginnen. Voor ouders waarbij hun kinderen alleen naar de basisschool wandelen of naar het voortgezet onderwijs fietsen kan dit spannend zijn. Uit onderzoek blijkt dat ouders van kinderen met een GPS tracker vooral voordeel zien in het volgen van hun kind op de route naar school, het weten wanneer je kind weer naar huis komt en het voorkomen van pesten. Lees hier meer over in deze blog.

Volgen van uw kind op de route naar school

Een wandeling, fietstocht of rit met het openbaar vervoer kan voor ouders spannend zijn. Vooral in een schoolomgeving waar kinderen zijn omringd door allerlei prikkels waar ze gemakkelijk door afgeleid raken. Met een GPS tracker weet je precies waar je kind is. En je geeft je kind de mogelijkheid om in geval van nood een bericht te sturen. GPS trackers met geofence bieden je ook de mogelijkheid om de route naar school en/of het adres van de school in te voeren. Als je kind van de route afwijkt of aankomt op school ontvang je een melding. Hierdoor neemt een GPS tracker uw zorgen weg.

Lees ook: Blog ‘Is een GPS tracker slecht voor de opvoeding van uw kind?’

Weet wanneer je kind naar huis komt

Als ouder van één of meerdere kinderen heb je het erg druk. Veel ouders ervaren dat ze weinig tijd voor zichzelf hebben. Met een GPS tracker weet je precies wanneer je kind thuis komt van school. Verschillende ouders hebben aangegeven dat ze kunnen profiteren van de tijd die ze hebben als hun kind weg is als ze precies weten wanneer het weer naar thuis is. Zij ervaren niet meer de druk om dingen te laten, omdat ze zich zorgen maken dat hun kind snel binnen komt. GPS trackers met geofencing geven een melding als uw kind de school verlaat en naar huis komt. Op deze manier weet u precies hoe laat uw kind thuis is.

Check ook: Blog ‘Soorten GPS Trackers’

Voorkomen van pesten

Tot slot gaven ouders aan dat zij een GPS tracker als belangrijk middel zien tegen pesten. Bij GPS trackers met afluisterfunctie, kunt u meeluisteren met uw kind zonder dat hij of zij dat weet. Afgelopen schooljaar vertelde een ouder ons dat haar dochter in de pauze veel werd gepest. Dit merkte ze doordat haar dochter terughoudend was om naar school te gaan. Verschillende gesprekken met de schoolleiding leidde niet tot het gewenste resultaat. Ze kocht een GPS tracker met afluisterfunctie voor haar dochten en luisterde een aantal pauzes mee. Het bleek dat een aantal oudere kinderen haar structureel aan het pesten waren. Ze nam de geluidsfragmenten op en ging opnieuw in gesprek met de schoolleiding. Gelijk werd duidelijk wie de boosdoeners waren. De pesters zijn geconfronteerd met hun gedrag en hebben een passende straf gehad. Door alle uitgebreide functies van tegenwoordig, is een GPS tracker veel breder inzetbaar dan alleen het volgen van de locatie.

Laatst toegevoegde GPS trackers voor kinderen

Waarom een GPS tracker een must-have is voor schoolkinderen
4.3 uit 9 stemmen